Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Mingelbilder från STCC på Solvalla 2017 av Eric Lindgren
51 st bilder
Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

VM-deltävlingen RAC-rallyt 1979 - ett riktigt äventyr - del 2


"Krigsrubriker" i Bilsport var mer än vi hade tänkt oss. Men hela fyra sidor är det få som har haft så det var en bra story...


Full fart första dagen i RAC-Rallyt 1979. Idag är bara startavgiften i wtt VM-rally närmare 100 000.

Här kommer fortsättningen av "RAC-rallyt 1979 - ett riktigt äventyr" som publicerades 24/08. Bilder finns i senaste bildarkivet.

Efter att ha parkerat tävlingsbilen vid högkvarteret åkte vi ut i den walesiska rallyskogen för att beskåda Waldegård & Co och apropå ljud, så var det här under BDA-Escortens storhetstid så sången i skogen var halva upplevelsen. När vi äntrade färjan var vi mycket nöjda med resan men föga anade jag vad som väntade. En viss föraning fick jag dock när det började blåsa ”styv kuling” på Nordsjön, och då menar jag inte vädret om vi säger så…..
Lokalpressen gav en korrekt version, men fackpressen var inte nådiga om vårt projekt. IB skrev något som många minns än idag. Men värst var Rallysport som hade rubriken ”Oseriös jipposatsning” och innehållet var så fullt av felaktigheter att jag tvivlade på att reportern hade varit på plats. Det visade sig att han inte heller hade varit det, utan han förmedlade bara hörsägen. Min nästan 4-sidiga artikel i Bilsport kröntes av en ”krigsrubrik” i stort och svart som utbrast ”Sveriges mest utskällda rallyteam”.

Bilsport tyckte även att man inte behövde betala något för en story man köpt, och menade på att jag skulle vara en ”död” man utan deras insats att publicera vår story. Jag skrev tillbaka att de visste vad som skulle hända och att de skulle vara en ”död” tidning om de behandlade sina skribenter på detta sätt. Pengarna kom därefter tillsammans med ett trevligt brev från SL Sjöberg där han trodde att det skulle gå bra för mig i framtiden.
Entusiasmen att fortsätta i rallyskogen fick sig en knäck, och ett halvår senare var det dags för nästa fas i mitt billiv som ägare av en rostig Porsche 2,7 Carrera. Dock fick jag upprättelse i rallyskogen ett par år senare när jag ”dök upp” som reklamman med Clarion som tung uppdragsgivare. Då blev det ett annat ljud i skällan och sensmoral är att kolla fakta och räkna inte ut någon.

Med ”RAC-erfarenheterna” i bakhuvudet planerade jag comebacken inom ”Seriösa jipposatsningar” med min start i STCC-finalen 2001, och trots att jag även denna gång gjort noggranna förberedelser skulle även denna aktivitet missuppfattas i vissa läger.

Utvecklingen går mot att profilerna i motorsport blir färre och att allt har en tendens att bli trist och mycket dyrt. Att finansiera dessa jättepaket i motorsport tar sig olika uttryck och ibland blir det desperat. Alla kan inte vinna och alla har inte möjlighet, men låt det finnas utrymme för ”udda inslag” där folk har rättat mun efter matsäcken och försökt göra det bästa av sin situation!

Av Eric Lindgren
Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annonsera härAnnonsera här