Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

VIP-koncept i motorsport är på väg bort


VIP för ett fåtal...Foto: Eric Lindgren.


...eller Öppet Hus för alla. Foto: Eric Lindgren

VIP-köret är inget för rally-SM att hoppa på. Det många inte har fattat är att VIP-konceptet upplevs som exkluderande för de som inte är VIP-gäster. STCC är ett typexempel på detta. Vart publiken än vänder blickarna så stirrar en skylt som säger att endast VIP-gäster är välkomna. Hur kul är det? Det är snarare den betalande publiken som ska bjudas in så att de känner att de får valuta för pengarna. Och handen på hjärtat, hur många gånger står inte dessa förbaskade VIP-tält halvtomma det mesta av tiden?


VIP-konceptet börjar kännas väldigt nattståndet. Tanken är att gästerna för en kort stund ska få känna sig utvalda men den känslan håller nog inte i sig hur länge som helst, och inte alla köper heller det. Teamen ska naturligtvis ta hand om sina gäster, men det behöver inte utesluta en större öppenhet gentemot publiken. Faktiskt, varför använder inte fler möjligheten bjuda in publiken och låta den möta sponsorerna? Ha gärna tält, men öppna upp dem istället för att dra ned blixtlåset.
Jag tror faktiskt att VIP-konceptet är på väg utför. Mitt intryck är att jag ser färre och färre VIP-gäster och fler tomma tält än på länge och jag tror att det är ett stort misstag om rally-SM hoppar på trenden när det redan är för sent.

Av "Anonym"
Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här