Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Cruisingchaffis i Västerås i en Cadillac cabriolet - Erics blogg


Bengt tillhör en kategori av USA-bilsentusiaster...


...och sedan finns det en annan. Båda grupperna verkar ha lika kul. Foto: Eric Lindgren.

Igår bar det av till Västerås och årets Power Meet. Resesällskap var yngste sonen och det här är en höjdpunkt för oss båda. I år skulle det dessutom bli något alldeles extra. Magnus som ordnade så att jag kunde hålla Affärsskolan i Lima kyrka 2010 i samband med rallytävlingen LBC-ruschen, skulle bjuda på en tur i en lämplig jänkare för cruising.

På plats i Västerås avverkade vi det gigantiska mässområdet med den flera kilometer långa marknadsgatan samt de entusiastbilar som var uppställda på flygfältet. Den stora dagen är lördagen men det var redan många bilar på plats. Bilder kommer att finnas här på sajten framöver.

Vid 17-tiden bar det av till Statoilmacken vid Hammarbyleden, en samlingsplats i samband med träffen, där vi skulle träffa Christer Ljungaeus. In rullar då en hot rod med kokande motor. Vi slog oss i slang med föraren som berättade att den "patinerade" bilen var bygd 1964 i Californien och tagits hem några år senare av hans far. Fadern visade sig vara den svenske legenden i Hot Rod-sammanhang Bo "Gamen" Sandberg. Christer som jobbar för FABAS med Nostalgia dök upp och vi hade ett trevligt snack innan Magnus ringde:

- Vill du köra ikväll? Jag har några som behöver en chaffis. Visst svarade jag utan att veta vad som väntade. När det gäller USA-bilsintresset verkar det finns två huvudgrupper som dominerar - risiga pilsnerbilar med kroppssmyckade "raggare" och framgångsrika företagare som förverkligat sina bildrömmar. Bilar som idag är värda fantasisummor.


- Visst, svarade jag och visste inte vad som väntade tills Tina från Varberg ringde och berättade att man hade en Cadillac 60:a som behövde en chaufför. Det var bara att hasta iväg till det stora hotellet där gänget väntade.

Bilen ägdes av Bengt som är kompis med Rydells då även han är tulpanodlare. Han äger ett 20-tal bilar och har ett garage som är ett palats berättade kompisarna och som nu utökats med 240 kvm. Bilen jag skulle ratta var en Cadillac Eldorado Biarritz i utställningsskick och värd miljonbelopp...

- Inga problem, sa Bengt när det visade att vi skulle bli sju personer i bilen. Efter intagande av middag på en kinakrog några kvarter bort dök det upp fler kompisar, bl a några av Sveriges skickligaste bilrenoverare från Lidköpingstrakten.

- Inga problem, sa Bengt när vi nu blev nio personer i den superfina Cadillacen. Nu bar det av till cruisingsträckan där det var krypkörning, kokande bilar och en del burnouts, samt mängder med folk. Toleransnivån från "Tusse Batong" är extremt hög dessa kvällar, men man får inte sitta på dörrar och cabställningar. Bengt fick en tillsägelse för detta men det var inga problem.

Efter cruisingen bar det av till Scandic Hotell där det var samling och här var det hur många rariteter som helst. Vi åkte tillsammans med en Buick från Örebro som inte var i samma skick som Cadillacen och som började trilskas. På parkeringen skulle det bytas startmotor och sedan visade det sig även vara behov av ett nytt batteri. Jag fick åka i skytteltrafik till hotellet med trötta fruar och seda en sväng till OK för att köpa ett nytt batteri. Då kunde jag känna hur Cadillacen var att "sträcka ut med" på E18.

Vid 01.30 parkerades Cadillacen utanför hotellentrén nedcabbad, visserligen under tak:

- Inga problem, sa Bengt när våra vägar skildes och jag kunde fiska upp den "Japanska Cadillacen" ur hotellgaraget. Sonen åkte Chrysler 300 cab med Magnus och efter lite eftersnack bar det av de 12 milen till kåken på landet. Den "japanska Cadillacen" kändes som en Porsche i jämförelse - fin väghållning och bra känsla i styrningen och fint chassie - i jämförelse med jänken som var som att styra en segelskuta i krabb sjö. Hemresan gick i ett nafs och det var en uppspelt son som försökte memorera den intensiva dagen.

Strax bär det av till Mantorp för oss, så livet är innehållsrikt för oss. Tack Christer, Magnus, Bengt, Tina, Molle, Stefan m fl för en mycket trevlig och minnesvärd afton.

P.S. På senaste bildgalleriet finns det bilder från det jag har beskrivit ovan.


Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här