Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Goodwood är det perfekta racingevenemanget med något för alla - del 4


På finbilsparkeringen fanns verkligen allt - här en Lancia HF.


28 Ford GT40 med raka rör var en syn för ögat och något för örat.

Efter att ha tillbringat både fredagen och lördagen på Goodwood borde man ha sett det mesta, men icke. Under söndagen tog de dryga 10 milen till racerbanan från Brighton en dryg timme. Vi började med att besöka finbilsparkeringen strax utanför huvudentrén.

Vi började med att traska genom den "vanliga Parkeringen" men även här drällde det av rariteter och givetvis lyx- och sportbilar av senaste årsmodeller. Engelsmännen har en faiblesse för märkliga färger, bl a såg vi en ny Rollscab i en solid grå kulör, även en annan Rolls i en äcklig ärtgrön färg syntes. När vi kom fram till finbilsparkeringen trodde vi inte våra ögon - här fanns allt för en bilentusiast.

Det var omöjligt att se allt och efter parkeringen blev det att botanisera bland alla mässmontrar och försäljningsstånd. Här fanns mycket vintageprylar och givetvis mycket bilrelaterat. Det var många firmor som renoverar klassiker som visade upp "nya" bilar i ett skick bättre än nytt. Här fanns Jaguarer med modern teknik, Aston Martin, AC Cobror med nytillverkade aluminiumkarosser, MGB, Ford Mustang. För 900 000 SEK får man en Austin Healy 3000 som är i nyskick. Det fanns även nytillverkade båtar med klassisk look. Förutom bilar, båtar och prylar i mängd fanns det mat & dryck av olika slag.Den som inte har lyckats få tag på biljetter kan sitta bland bilar och annat och se tävlingarna på storbilds-TV. det var bra race även på söndagen och de 28 Ford GT 40:orna luftades även denna dag liksom standardvagnarna och sportbilarna, se bildgallerierna 4 och 5. Fick man nog av bilar och depåliv var det lätt att slå död på en timme med att dricka en bärs, äta och köpa något med hem till mor. När regnet började falla, vi hade f ö ett bra väder med bara lite regn, var det dags att äntra bussen för avfärd mot flyget hem.

Vi var mycket nöjda med resan som måste anses mycket prisvärd. För 8 500:- fick vi resa t o r Arlanda - Gatwick, hotell med frukost och middag, biljetter till tre dagar på Goodwood samt till Brooklands och busstransfers. Något "Goodwood" skulle aldrig gå att ordna i Sverige och varför skulle någon ha den ambitionen när originalet finns så nära?

För mig var denna resa som när man började åka slalom och hade kajkat i de svenska fjällen och därefter fick möjlighet att åka till Alperna med allt vad det innebar. Nästa resa med Porsche Sports Club blir till Le Mans och sedan är det nog dags för Goodwood igen.

Av Eric Lindgren

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här