Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Pressmeddelanden från team är ofta en sorglig historia


Calle Rosenblad är duktig på att kommunicera med sina fans. Foto: Martin Öberg.


Tommy Kristoffersson skriver läsvärda krönikor. Foto: www.julleweb.com

När det gäller pressmeddelanden från team och förare är de ofta en sorglig historia. Det snackas om "storsatsningar", "supertalang", "mer taggade än någonsin", "tuffare serie än någonsin", "nu växlar vi upp", "superfokuserade" och en massa liknande trams. Jag vet inte hur mycket av smörjan som verkligen publiceras i dagstidningar. Men det kanske slinker igenom en del på grund av sportredaktioners ointresse/okunskap och behov av att fylla en spalt. Samma innehåll i pressmeddelanden från fotbollsallsvenskan eller Elitserien i hockey skulle bli dagens skratt på redaktionerna...


Två exempel på förare i racing som har något vettigt att säga är Calle Rosenblad och Tommy Kristoffersson. Calle för en vettig dialog på sin hemsida och hans rapporter brukar hålla en sansad nivå. Kristoffersson skrev tidigare krönikor som var riktigt läsvärda. Men det var länge sedan jag såg någon av honom. Visst är motsatsen tråkig - med folk som inte sticker ut hakan. Men det går ju att nå fram i bruset utan att lova för mycket. Det SÄMSTA sättet att nå ut är att lova guld och gröna skogar. Jämförelsen med att pinka i byxorna ligger nära till hands.


Mina tips om pressmeddelanden är följande:

Skriv inte för långt! Sportredaktioner är inte intresserade av långa reseberättelser där allt från packning av lastbilen till mammas grillbitar nämns. Allt över en halv A4-sida är för mycket.

Var ärlig! Berätta om du körde dåligt. Att du berättar när du kör bra är väl liksom givet? Berätta vad du/teamet behöver förbättra för att komma vidare. Självkritik ger alltid ett seriöst intryck.

Undvik floskler - Supertaggad, supertalang, hårdare än någonsin och så vidare... Tänk inte ens tanken. Kolla svenskan - Har du problem med svenskan, träna eller be någon kompis hjälpa till.

Lova inte för mycket! Har du varit nia som bäst på sju tävlingar är det inte så mycket som talar för att du vinner den åttonde. Undvik "nästa gång ska jag vinna" (om det inte finns realistiskt fog för det). Jag tror att det bästa sättet att nå långsiktig framgång och trovärdighet är att hålla sig till sanningen, inte blåsa upp förväntningar och framförallt leverera det som påstås ska levereras. Slutligen är glimten i ögat aldrig fel.

Av Lars-Ingvar ErikssonFler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här