Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


Artikelarkivet

Resan till Goodwood började med ett besök av Brooklands - del 1


Detta monster var en av bilarna på Brooklands.


En Hawker Hurricane tar emot i flyghangaren, granne med Mercedes anläggning.

I flera år har man hört snacket om Goodwood och hur fantastiskt dessa evenemang är för den som gillar historisk racing. Hit måste man ju bara åka och 2013 blev resan av för mig och några av kamraterna i Porsche Sport Club.

Porsche Sport Club drogs igång i mitten av 80-talet och syftet var att tävla med Porsche. Man tävlade med alla typer av Porschar, med motorn fram eller bak samt med och utan turbo. Många av bilarna var preparerade gatbilar som kördes till och från tävlingarna. Det var ofta över 20 bilar i startfältet och racingen var tuff men schysst. Under 90-talet försvann PSC men för några år sedan var det dags att dra igen verksamheten igen, nu som en kamratförening. För att bli medlem i PSC krävs det att man har god erfarenhet av att köra på Nürburgrings nordslinga eller har tävlat, helst då med Porsche. Vi är åtta medlemmar kvar och fem följde med på årets resa som gick till Goodwood Revival.

De som åkte var förutom undertecknad: Hans-Erik, välkänd s k "näringslivsprofil" som varit coach för svenskgruppen i samband med förarkurserna på Ringen i 20 år, samt tävlat i klubbracing med en Carrera RSR. Koit, som är ordförande i PCS, har tävlat i en mängd 24-timmars lopp på Ringen och annat med Porsche. Tredje man var Didrik som kört mycket på Ringen och som tävlade framgångsrikt med en 944 Turbo Cup. Didrik är idag en nöjd ägare av en ny Morgan, f ö är vi tre man som ägt en Morgan i PSC. Fjärde man var Hans W träffade jag 1980 när han luftade sin 2,7 Carrera på Ringen och bakom den timida "folkskolelärarlooken" finns en rattvridare av rang. Hasse är f ö den ende av oss som numera är Porscheägare, men han har istället två turbomodeller.
Efter att ha landat på Gatwick bar det av till Brooklands som är engelsk motorsports "vagga". Delar av banan finns kvar och i de gamla byggnaderna härbergeras både bilar, mc och flygplan, se senaste bildarkivet.

Bilarna var av skiftande slaq, även hojarna, där många var av fabrikat man aldrig hade hört talas om. Atmosfären i de gamla byggnaderna för bilar och mc kändes genuin och trevlig, medan flyghangaren och många av flygplanen kändes "väl använda" och hade nog tagits till Brooklands från en skrot. Nåväl, den första Concorden och en Lancaster-bombare som bärgats ur Loch Ness för inte alltför många år sedan var det man var mest stolta över.

Med tanke på Englands krigshistoria som var en stor del av muséet, var det intressant att granne till de stolta engelska krigarna, hade Mercedes Benz en stor anläggning där man kan provköra och köpa sin nya Merca. Engelsmän och tyskar funkar bra tillsammans idag då britterna tycker att tyskarna är ett gäng loosers eftersom man förlorade kriget, värre är det med "grodätarna" som inte står högt i kurs i Öriket.

Efter Brooklands bar det av till Brighton där vi bodde på Hilton precis vid strandpromenaden. Efter middag och en öl på en schaskig pub var det läggdags då bussen gick tidigt och det skulle bli en lång fredag på Goodwood.

Av Eric LindgrenFler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här