Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Blandade racingbilder del 1 av Christer Ljungaeus
20 st bilder
Visa alla»

Annons - Trackstar


0/Infosidor/historik.jpg

Historik

1999 dök signaturen “Svarta Masken” upp som debattör på olika internetforum. Han gjorde sig känd som en flitig och orädd debattör med åsikter om det mesta rörande hur svensk motorsport skulle bedrivas, men även med åsikter i många andra ämnen.

Från år 2000 fick Svarta Masken förtroendet att skriva krönikor i tryckt media under rubriken “Svarta Masken tycker”. Dessa krönikor handlade främst om utvecklingen inom svensk motorsport men även om egna upplevelser bakom ratten. De senare grundades på att Svarta Masken även dök upp på de svenska racerbanorna.

Höjdpunkten för Svarta Maskens racerkarriär var deltagandet i STCC-finalen 2001 där förvånade konkurrenter och funktionärer noterade att han hängde med riktigt hyggligt med tanke på sin ringa erfarenhet av biltypen och att tävla i större sammanhang. Svarta Masken startade i näst sista startledet i de båda loppen och genomförde sitt uppdrag som innebar test, träning, kval och tävlingar “för att utröna om det var så svårt att köra STCC”. Inhoppet inför mer än 25.000 åskådare uppfattades visserligen som provokativt men det var en nöjd förare som lämnade tillbaka bilen efter helgen utan att ha förorsakat en repa eller gjort en felväxling.

Svarta Masken har även under åren figurerat som moderator i talkshows samt hållit föredrag.

I januari 2003 startades www.svartamasken.com på nätet som ett opolitiskt forum där det mesta med, men även utan, motoranknytning kan debatteras. Sajten har ibland uppfattats som kontroversiell eftersom det är högt i tak med stundtals heta debatter och ingen har kunnat slippa undan granskning.

Fr o m hösten 2007 är Svarta Masken endast namnet på sajten med samma namn samt ett varumärke för olika framtida produkter.Senaste videoklippet

0/svart_stor.jpg


Annons - AffärsskolanAnnons - JokernAnnons - MerchandiseAnnonsera här