Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Mingelbilder från STCC på Solvalla 2017 av Eric Lindgren
51 st bilder
Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Racing Bar Trophy och behovet av nya idéer


Affärsskolan har fått bra betyg och bilden visar grupparbete hos Porsche Center i Haninge.

Jag har skrivit det förr och fortfarande vidhåller jag att Sverige behöver inte fler förartalanger när det inte finns program för att ta hand om de som finns. Jag lider med alla dessa förare vars karriär tar slut då man inte får fram de pengar som krävs för att ta sig vidare. För de allra flesta förare är Renault Clio Cup den klass man i bästa fall har råd att köra, men man drömmer om snabbt avancemang till betydligt dyrare klasser. Utan att ha varken pengar eller kunskap om vad som krävs kör man i en dyr klass och hoppas att någon annan ska lösa det hela.


2011 la jag ner rätt mycket jobb på Racing Bar Trophy, en talangtävling som ska vaska fram de som har de rätta förutsättningarna för att bli en framgångsrik racerförare. Konceptet Racing Bar Trophy fick mycket uppskattning när jag presenterade det och upplägget är att "alla" ska kunna vara med från början. I de olika delmomenten sorteras därefter "agnarna från vetet" och när det sedan är dags att sätta sig bakom ratten har man redan sorterat bort dem som inte har de rätta förutsättningarna för att klara sig i "styrelserummen" hos de stora företagen när karriären börjar ta fart.

Tanken var att starta upp Racing Bar Trophy under 2012 men efter detta turbulenta år känns tajmingen fel. Bra idéer ska inte lanseras om förutsättningarna inte är bra. Då är det bättre att avvakta. I sammanhanget har jag en hel del genomarbetade projekt liggande i byrålådan som väntar på rätt tillfälle att lanseras.


Det jag saknar i svensk motorsport är just nya idéer. Fortfarande "klistras det dekaler och skickas fakturor", utan att man ser den affärsmässiga kopplingen. Jag får fortfarande många förslag från förare som behöver hjälp merd att hitta stålar, men problemet är att de flesta saknar något unikt att bygga upp en satsning runt.

I min värld ligger svårigheten i att få fram pengarna och det lätta är att hitta en talang som vill och kan köra snabbt.Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annons - SM 11 årAnnons - aktuell motorsport