Svartamasken.com - Logotype

Senaste bilderna

Mingelbilder från STCC på Solvalla 2017 av Eric Lindgren
51 st bilder
Resan till Nürburgring med Volvo 745 GLT 1989
27 st bilder
Visa alla»

Annons - Test


Artikelarkivet

Att starta ett STCC-team del 5 – Allt klart för pressvisning


Lånta fjädrar i form av en trailer samt en betald tävlingsbil. Foto: Eric Lindgren


Alain Menu till vänster hade mycket att berätta för besökarna. Foto: Eric Lindgren

Nu var den helt nya tävlingsbilen på plats i Sverige, utrustning och team var också klara för att göra debut i samband med STCC-tävlingen på Anderstorp veckan före midsommar 2007. Men först var det dags för presskonferens i Hagaparken där Eric Néve och Alain Menu skulle vara med.


Mediestrategin var att hålla låg profil och inte ta ut något i förskott. Pressreleaserna hade temat ”There is a new kid in STCC” med travestering på den gamla Eagles-låten ”There is a new kid in town”. När framgångarna kom skulle temat ändras till ”A star is born”…

I avtalet med GM hade vi lovat att köra 6 tävlingar under 2007 och då var det i första hand tänkt att det skulle vara STCC-tävlingar. Men under våren 07 blev det klart att det skulle köras en WTCC-tävling på Anderstorp och vi lyfte ut en STCC-tävling ur vårt program och ersatte med WTCC på Anderstorp. Tanken var att vi då skulle utgöra det fjärde teamet hos RML och få hjälp av dem och Chevrolet.

Kvällen innan vår presskonferens, som var den 12 juni, hämtade jag upp Eric Néve och Alain Menu på Arlanda och körde dem till deras hotell mitt i Stockholm. Senare under kvällen tog jag med dem ut till Biskopsudden på Djurgården där vi åt middag. Tanken var att diskutera WTCC-tävlingen men här hade Eric Néve en överraskning i bakfickan. Han berättade att man redan hade engagerat en fjärde förare för att köra WTCC-tävlingen på Anderstorp och det var Rickard Rydell. Alain Menu och Rickard var kompisar och Rickard hade lärt Alain en massa snuskiga fraser som han tyckte var kul. För mig var det ett snopet besked då vi i den tidning som jag hade producerat och som låg färdigtryckt inför morgondagens presskonferens redan hade skrivit in WTCC-tävlingen i vårt tävlingsprogram. Med facit i hand var valet av Rydell riktigt då han vann på Anderstorp några veckor senare. Men för oss och teamet hade ett deltagande tillsammans med RML på hemmaplan varit mycket lärorikt.


Jag hade valt att lägga presskonferensen i Hagaparken av flera anledningar. En var att det är lätt att ta sig dit med bil och en annan är att min fru arbetar i värdshuset där vi kunde disponera konferensavdelningen och ytan utanför krogen. Hagaparken är dessutom en av de vackraste platserna i Stockholm vilket var trevligt att kunna visa våra inbjudna gäster. Det kom mycket folk och dessa bjöds på kaffe, bulle och kaka vid 10-tiden då det inte fanns resurser att bjuda på mer. Men det funkade bra och alla var mycket nöjda med dagen. Själv var jag också nöjd då vi trots alla vedermödor under våren hade fått ihop bil och ett ”paket”.

Nu var det dags att börja tävla och jag såg hur den blåa Chevroleten kom till start, utmanade de allra snabbaste och blev året utropstecken i STCC. Inför nästa års förhandlingar skulle de sportsliga framgångarna ha gjort att de resurser som vi saknade under 2007 skulle vara betydligt enklare att få ihop efter några lyckade racehelger. Men det sportsliga skulle bli något helt annat än det vi hade planerat ...

Av Eric Lindgren

Fler artiklar

RSS icon  Prenumerera på Svartamaskens artiklar!
Senaste videoklippet

0/stig_stor.jpg


Annonsera härAnnonsera här